Етиопия Джигеса

23,95 лв.
Ново
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Произход - Етиопия
Регион -Оромия, Гуджи
Ферма - 850 дребни фермери
Надморска височина - 1800-1950 метра
SCA score - 86.0
Сорт - 100% Арабика, Heirlooms
Вкусов профил - Карамел, шоколад, круша
Процес на обработка - Натурален

Изпращаме само цели зърна

 

 

Има около 850 дребни фермери, които търгуват череши в пералната станция Gigesa в Shakisso, в района на Oromia в Етиопия, който граничи със Sidama на югоизток. Фермите се намират на височина от 1800–1950 метра над морското равнище, а температурите са умерени, достигайки до около 77° по Фаренхайт през деня и охлаждащи се до около 60° по Фаренхайт през нощта.
Кафето в Етиопия обикновено се отглежда на много малки парцели земя от фермери, които отглеждат и други култури. По-голямата част от дребните стопани ще доставят кафето си в череши до близката перална станция или централен процесор, където кафето им ще бъде сортирано, претеглено и заплатено или ще получи касова бележка. След това кафето се обработва, обикновено измито или натурално, от пералната станция и се суши на повдигнати легла.
Станциите за измиване на няколко обслужват достотин до понякога хиляда или производители повече, които доставят череши през целия сезон на реколтата: Смесването на тези череши в дневни партиди прави практически невъзможно при нормални обстоятелства да се знае точно чието кафе в кои торби се намира в кой ден, което затруднява проследимостта до производителя. 
известните фермери в този регион нямат достъп и сега не се използват торове или пестициди при производство на кафе.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
BGtop