Етиопия Иргачеф gr.2

20,00 лв.
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Произход - Етиопия
Регион -Иргачеф
Ферма - Малки ферми
Надморска височина - 1700-2200 метра
SCA score - 85.0
Сорт - 100% Арабика, Heirlooms
Вкусов профил - Плодове, жасмин, черен чай
Процес на обработка - Измит

Изпращаме само цели зърна

 

Цялото кафе се събира селективно ръчно, преди да бъде доставено в събирателен център или директно в пералната станция. В станцията за миене кафето се сортира, за да се отстранят повредени или недостатъчно узрели череши и след това се доставя до пулперите за пулпиране.

Веднъж сортирано, кафето понякога се накисва под чиста изворна вода в резервоари за 12-24 часа, за да се отстранят всички следи от ферментирала клей. След измиване кафето се доставя на повдигнати легла, за да изсъхне на сянка в продължение на 10-14 дни, докато съдържанието на влага достигне 12%. През това време кафето редовно се обръща и ръчно сортира няколко пъти, за да се отстранят всички повредени или обезцветени зърна. Кафето се покрива с найлон през най-горещите часове на деня, за да се предпази пергаментът от прекалено бързо изсъхване и през нощта, за да се предотврати проникването на конденз в съхнещия пергамент. Това ниво на работа и любов води до един наистина изискан профил на чашата. Ethiopia Yirgacheffe Gr. 2 е класика във всяка гама кафе.

Етиопия  е известна като родината на кафето, днес тя остава специализирана индустрия за кафе, обичана заради невероятното си разнообразие от вкусове.

Изключителното качество на етиопското кафе се дължи на комбинация от фактори. Генетичното разнообразие на сортовете кафе означава, че откриваме разнообразие от вкусове, дори между (или в рамките на) ферми със сходни условия на отглеждане и обработка. Освен сортовете, за крайното качество допринасят и методите на обработка. Последните ключови съставки за страхотно кафе в Етиопия са производствените традиции, които са създали генетичното разнообразие, инфраструктурата за обработка и страхотното кафе, на което се наслаждаваме днес. Повечето производители в Етиопия са дребни собственици и повечето продължават да отглеждат кафе по традиционни методи. В резултат на това повечето кафе се отглежда без химически торове или пестициди.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
BGtop