Гватемала Финка Ел Пеньон

21,95 лв.
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Произход - Гватемала
Регион -Уеуетенанго
Ферма - Финка Ел Пеньон
Надморска височина - 1450-2050 метра
SCA score - 87.0
Сорт - 100% Арабика, Бурбон, Катура
Вкусов профил - Кленов сироп, тъмен шоколад, цариградско грозде
Процес на обработка - Анаеробик-натурален

Изпращаме само цели зърна

 

Собственикът Иван Овалле е фокусиран върху производството на висококачествено, екологично чисто кафе във фермата си, Finca El Peñón в La Democracia, Huehuetenango. Ovalle притежава инженерна степен и е използвал обучението си, за да увеличи водната ефективност на Finca El Peñón и да гарантира, че работниците берат само най-зрелите череши с най-високо съдържание на захар.
Фермата е 75 хектара, 15 от които са посветени на горски резервати, докато останалите 60 хектара са засадени с Caturra, Pache и Bourbon.
Finca El Peñón е посветена на опазването на околната среда от всякакви неблагоприятни ефекти от отглеждането на кафе. Черешите се затварят в торби GrainPro и анаеробно ферментират за 120 часа (5 дни). Различни микробни взаимодействия протичат в тази безкислородна среда и произвеждат нови вкусове. След ферментацията черешите се поставят на повдигнати лехи и се сушат на сянка. Отнема приблизително 12 до 15 дни, за да изсъхне черешата.
След това сухите череши се пакетират и съхраняват във фермата за 30 до 45 дни, преди да бъдат транспортирани до сухата мелница на Quetzal в Escuintla.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
BGtop