Какво е Fincas Mierisch?

Какво е Fincas Mierisch?
19 март 2023

История

Бруно Миериш Бьотигер, немски геолог, е нает да помогне на правителството на Никарагуа при изграждането на тяхната национална железопътна линия в края на 1800 г.
След завършване на работата му правителството на Никарагуа се оказва неспособно да изплати пълните заплати на него и на неговия спътник. За да завършат своята компенсация, на тези немски имигранти беше предложена земя във високите планини на Матагалпа. Бруно и много от немските му колеги никога не се завръщат у дома в Германия. Вместо това избира да участва в процъфтяващата революция на кафето, която се случва в Никарагуа. Наследството на Бруно продължава да живее и до днес под ръководството на неговите пра-правнуци
Фермата на Бруно беше кръстена „Las Lajas” , но първоначално в нея растяха само лимони. Едва когато президентството на Никарагуа беше заето от Хосе Сантос Селая (чието семейство са производители на кафе), правителството на Никарагуа започна да стимулира отглеждането на кафе (с данъчни облекчения, субсидии и т.н.) През 1908 г. Бруно засажда първото си кафеено дърво във фермата си. Останалото е история.

Компания, управлявана от 3-то, 4-то и 5-то поколение производители на кафе.
Д-р Ервин Р. Миериш, продуцент от 3-то поколение, заедно със съпругата си Мария Лигия Макюън де Миериш и техните деца Ервин младши, Елиан и Стив поеха отговорността за това наследство в началото на 90-те години след Гражданската война в Никарагуа от 1980 г. затихна. През това време дейността ни започна да преминава от кафе с търговско качество към новия свят на Specialty Coffee.
Ервин младши, Елиан и Стив, 4-то поколение, изстреляха нашето кафе и никарагуанското кафе като цяло в светлините на международните прожектори. Чрез участието си в организирането, журирането и участието в програмата Cup of Excellence от началото до средата на 2000-те, те научиха цялата упорита работа, която е необходима за производството на висококачествено кафе. Техният ангажимент към качеството не се е отклонил оттогава.
Днес д-р Миериш все още отговаря за всички агрономически решения за фермите, а Елиан Миериш служи като наш генерален директор. Erwin III (или Wingo, както обича да го нарича), е производител на кафе от 5-то поколение и може да бъде намерен в нашата QC лаборатория или в отдела за връзки с клиенти.

Fincas Mierisch се състои от 9 ферми за кафе в Никарагуа и 3 ферми за кафе в Хондурас.
В Никарагуа фермите се намират в департаментите Матагалпа и Хинотега. Матагалпа е дом на 6 ферми, докато Хинотега, малко по-на северозапад, е дом на 3 ферми. Всяка ферма има уникален микроклимат и състав на почвата, което прави тяхното управление и качество на кафето наистина различни едно от друго.

 

Вижте нашето кафе от Никарагуа ТУК

22 януари 2023
Гватемала и кафето

Гватемала,  кафето и защо непременно трябва да опитаме от гватемалското кафе.

прочети още
13 ноември 2022
Какво е Меден процес?

Отстраняване на плода: Кората на плода се отстранява в рамките на 24 часа след прибиране на реколтата; цялата или част от слузта се оставя да изсъхне върху семената Ферментация: Протича по време на процеса на сушене (докато семената достигнат съдържание на влага от 11%) Време за сушене: средно 18–25 дни Профил: Може да изрази малко плодов/месест/конфитюр аромати или характеристики, подобни на задушени плодове; сладост от карамел или прегорена захар; лудост

прочети още
16 октомври 2022
Какво е Specialty Coffee (Специално Кафе)?

Ще, Ви запознаем с това, какво е Специално Кафе , и защо да го предпочетем пред обикновеното.

прочети още
1 октомври 2022
Какво е анаеробна ферментация?

Някои от любимите ни храни и напитки са ферментирали: шоколад, вино, бира, хляб, кисело зеле, кимчи и... кафе? Е, и да, и не: докато ферментацията участва в производството на по-голямата част от кафето в света, самото кафе не е ферментирала напитка като спиртните напитки или комбуча. Вместо това, когато говорим за ферментация на кафе, имаме предвид това, на което са подложени кафеените плодове между момента, в който черешите са събрани и семената са напълно изсушени

прочети още
BGtop