Кения Ндимайни АB

23,95 лв.
Ново
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Произход - Кения
Регион - Karatina, Mathira, Nyeri
Ферма - 1143 дребни фермери
Надморска височина - 1600 метра
SCA score - 88.0
Сорт - 100% Арабика,SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
Вкусов профил - Горски плодове, стафиди, ябълка, карамел, кола
Процес на обработка - Измит

Изпращаме само цели зърна

 

 

Фабрика (мелница) Ndimaini се намира близо до град Каратина и обслужва 1143 дребни фермери от три местни села, като всеки фермер отглежда около 250 дървета на партида, както и царевица и банани. Земята в района е червена вулканична почва и фермерите обикновено отглеждат макадамия и гравеля за сянка. В тази фабрика на фермерите се дават аванси за заплащане на обучение, както и необходимите вложения за техните ферми, и има обучения, провеждани всяка година от управителя на фабриката.

Кафето в Кения обикновено може да се проследи до нивото на фабриката или мелницата: повечето фермери притежават между 1/8 до 1/4 от хектар и често отглеждат и култури, различни от кафе, което означава, че разчитат на централен процесор за продажба и обработка на тяхното кафе. Производителите доставят под формата на череши до фабрика, където кооперацията сортира, претегля и плаща за доставката. След това кафето се смесва с останалата част от доставките за деня и продължава да се обработва.

За съжаление поради тази система, която обслужва много стотици дребни фермери на фабрика, има ограничена проследимост до отделните производители, чието кафе включва партидите. Работим по проект, за да позволим по-голяма проследимост на нашето кенийско кафе в бъдеще и очакваме с нетърпение да подкрепим фермерите да постигнат по-високо качество и по-високи цени, както и по-справедливи цени в бъдеще.

Избрахме това кафе тази година заради неговата сироподобна сладост, както и заради живия му вкус на червени горски плодове и усещане за кола! Вкусно е!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
BGtop