Колумбия Нариньо Лас Тагуас

19,00 лв.
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Произход - Колумбия
Регион -Нариньо
Ферма - Малки ферми
Надморска височина - 1750-1900 метра
SCA score - 84.5
Сорт - 100% Арабика, Кастийо, Катура
Вкусов профил - Плодове, касис
Процес на обработка - Измит

Изпращаме само цели зърна

 

В търсене на изискано кафе не можете да пропуснете Колумбия. Репутацията на Columbia за качество идва от упорит труд и отличен терен. Една уникална топографска характеристика също влиза в действие, когато описваме различните аспекти на колумбийското кафе: трите кордилери на планинската верига на Андите. Между и в рамките на планинските вериги се формират няколко микроклимата, което води до изключителни условия за производство на висококачествено кафе.

Регионът Нариньо се намира в югозападната част на Колумбия, където планините Андите минават успоредно на Тихия океан. Този регион е известен със своята вулканична дейност. Тук през вековете пет вулкана са създали забележително богати почви. Тези плодородни планински вериги са дом на дребни ферми на някои от най-високите височини в света, което позволява на зърнените култури да се развиват бавно с течение на времето. Голямата надморска височина на Nariño позволява постепенен процес на узряване с топли температури през целия ден и много ниски температури през нощта. Производителите на кафе Nariño успяха да създадат добре позната репутация за надеждно качество на кафето. Само зрели череши се берат внимателно и се събират на ръка в пералната станция.

Различните височини и микроклимат, генерирани от реки и планински вериги, разделят щата, така че реколтата се събира два пъти годишно в сравнение с други страни, производителки на кафе. Това кафе "Las Taguas" се характеризира с типичния профил на чаша, комплекс и чай на Narño, който съчетава интензивна и плодова киселинност с нотки на шоколад.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
BGtop